Châtillon-sur-Loire
chatillo-sur-loire.com en français
english
ne
de
es

Tussen Puisaye, Berry en Sologne ligt het gezellige stadje Châtillon-sur-Loire aan de Loire rivier. Dit drukke en levendige plaatsje staat open voor de komst van nieuwe bedrijven en culturele initiatieven. Er zijn dan ook meer dan veertig verenigingen die activiteiten op het gebied van sport, cultuur en recreatie bieden. Verschillende kunstenaars zijn hier bewust gaan wonen en zij hebben er dan ook hun atelier. Te midden van een beschermd stukje natuur biedt Châtillon-sur-Loire allerlei winkels en de nodige faciliteiten, maar ook vele recreatiemogelijkheden.

Dankzij de vele themaroutes en wandelpaden kan men het historische erfgoed van de stad ontdekken, het omliggende groene en heuvelachtige platteland, de oevers van de Loire, de waterkant van het zijkanaal van deze rivier, het natuurgebied van het île d’Ousson maar ook de bijzondere Mantelot sluis in de Loire.

Het hele jaar door, en vooral tijdens de zomermaanden, zijn er allerlei activiteiten, markten, voorstellingen en wandelingen met een thema.

Voor meer informatie

Mairie de Châtillon-sur-Loire (Gemeentehuis)
Rue de l’Hôtel de Ville
BP 9
45360 Châtillon-sur-Loire
Tel. : 00 (33) 38 31 40 54
Email : mairie-de-chatillon-sur-loire@wanadoo.fr

Office de Tourisme de Châtillon-sur-Loire (Toeristische informatie)
47, rue Franche
45360 Châtillon-sur-Loire
Tel. : 00 (33) 2 38 31 42 88
Email : otsi.chatillonsurloire@wanadoo.fr